Κυριακή, 11 Μαΐου 2014

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΝΟΥΛΑ!!!
Η Μάνα που γίνεται ασπίδα για να αντιμετωπίσει κάθε κίνδυνο και να γίνει θυσία για την ευτυχία των παιδιών της.
Η Μαμά που πάνταχαρίζει γαλήνη, στήριγμα και ελπίδα. H Μάνα δεν γνωρίζει σύνορα, χρώμα, φυλή, αλλά δημιουργεί τη ζωή, τη διακινεί και τη διαιωνίζει.

Με αφορμή την ανάγνωση του βιβλίου "Ζητώ μαμά ,Ζήτω η μαμά" του Βαγγέλη Ηλιόπουλου.
τα παιδιά μιλούν για την αγάπη που νιώθει η μαμά γι αυτά παρόλο που μερικές φορές φωνάζει όπως λένε για το καλό τους.Το ίδιο νιώθουν και αυτά παρόλο που της θυμώνουν όταν φωνάζει!!
Μπορεί η μαμά να γιορτάζει τη δεύτερη Κυριακή του Μάιου, καθημερινά όμως φωνάζει:
Ντύσου γιατί θα κρυώσεις
Τελείωσες τα μαθήματά σου;
Μη βλέπεις άλλο τηλεόραση
Κάνε μπάνιο
Πήγαινε να κοιμηθείς
Όπως κάθε μαμά, τα ίδια φωνάζει και η μαμά της Ελεάννας, κι η Ελεάννα δεν μπορεί να καταλάβει το γιατί. Τέτοια θέματα φέρνουν καθημερινά σύννεφα στη σχέση τους! Μέχρι που η Ελεάννα αποφασίζει να βάλει αγγελία να αναζητήσει άλλη μαμά – που δεν θα έχει τέτοιες απαιτήσεις! Ζητώ ΜΑΜΑ! Τότε όμως συνειδητοποιεί πόσο αγαπάει τη μαμά της και πως θέλει μόνο αυτή για μαμά. Κι η μαμά όμως, που τόσο την αγαπά, ήταν αποφασισμένη να απαντήσει πρώτη στην αγγελία της, αφού θέλει για πάντα να είναι η μαμά της Ελεάννας! Χιούμορ και τρυφερότητα σε μια ιστορία στην οποία κάθε παιδί και κάθε μαμά θα αναγνωρίσουν κάτι δικό τους, κάτι από τη σχέση τους, κάτι από την καθημερινή τους ζωή. Παράλληλα η ιστορία βοηθά μικρούς και μεγάλους να σκεφτούν για λίγο και να κατανοήσουν και την πλευρά του άλλου.


Έτσι αποφασίζουν να την ευχαριστήσουν με ένα δώρο φτιαγμένο από τα χεράκια τους.
Φτιάχνουν καρδούλες από πηλό τις οποίες αφού στεγνώσουν τις βάφουν με τέμπερα και τις στολίζουν με χρωματιστές πετρούλες.
Τις περνάνε σε κορδόνι και στην συνέχεια αφού επιλέξουν ξύλινες χρωματιστές χάντρες διαφορετικού μεγέθους τις περνάνε κι αυτές με συγκεκριμένη σειρά.
Γράφουν καρτούλες σε σχήμα καρδιάς με τις ευχές τους."ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΝΟΥΛΑ".
Φτιάχνουν ανοιξιάτικα στεφάνια και κρεμούν επάνω τις καρτούλες τους.

Στόχοι: Να πλάθουν και να μορφοποιούν με την χρήση απλών εργαλέιων.(Παδί δημιουργία και έκφραση)
Να αντιγράφουν λέξεις που εξυπηρετούν λειτουργικές ανάγκες.(Γραφή και γραπτή έκφραση)
Να συγκρίνουν,να ταξινομούν χάντρες ανάλογα με το μέγεθος και το σχήμα,να μετρούν και            να αναπαράγουν δεδομένα μοτίβα.(Μαθηματικά)
Δεν υπάρχουν σχόλια: