Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

  H ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ

ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΤΜΗΜΑ
  To σχέδιο εργασίας για τα πουλιά ξεκίνησε στις 10-1-14 με αφορμή το βιβλίο και CD η  «Η γιορτή των πουλιών»  .Έγινε συζήτηση πάνω στο θέμα και καταγραφή του τι γνωρίζουν και τι θα΄θελαν να μάθουν. Μία μαμά μας επισκέφθηκε με το καναρίνι της και δέχθηκε ερωτήσεις από τα παιδιά στις οποίες  απάντησε με χαρά. Τα νήπια ενθουσιάστηκαν με την επίσκεψη του μικρού Όλετ.
  Έτσι δημιουργήθηκαν 4 ομάδες στις οποίες συμμετείχαν 17 νήπια και 2 προνήπια.  Επέλεξαν τα παιδιά  σε ποια ομάδα θα συμμετέχουν και η κάθε μία ανέλαβε να συγκεντρώσει υλικό με τη βοήθεια και υποστήριξη των γονιών τους.
 Η ομάδα που΄χε αναλάβει τα αποδημητικά πουλιά έφερε πληροφορίες και εικόνες τις οποίες έκοψαν και έφτιαξαν ένα κολλάζ αφού πρώτα μας παρουσίασαν το υλικό τους.Η ομάδα που είχε αναλάβει από τι κινδυνεύουν έκανε και εκείνη το ίδιο. Αναμένεται να συμβεί το ίδιο και με τις υπόλοιπες ομάδες.
  Η μέθοδος που εφαρμόστηκε ήταν η ομαδοσυνεργατική και τα νήπια δούλεψαν ευχάριστα μέσα σε κλίμα αποδοχής κι εμπιστοσύνης συμβάλλοντας και οικοδομώντας  τη γνώση.