Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Στα πλαίσια του σχεδίου εργασίας "Γερά δόντια χαρούμενα παιδιά." μια από τις προτάσεις των παιδιών ήταν να καλέσουμε ειδικό( διατροφολόγο  όπως είπαν )για να μας μιλήσει για την υγιιεινή διατροφή όχι μόνο για τα δόντια μας αλλά και για την σωστή  μας ανάπτυξη .
Έτσι καλέσαμε την κυρία Κωνσταντίνα Πάλη  που με μεγάλη χαρά και προθυμία έφερε στο σχολείο μας σχετικό υλικό που αφορούσε την διατροφική πυραμίδα.

Αφού εξήγησε στα παιδιά την σημασία της για την διατροφή μας:
Τα δημητριακά , τα ζυμαρικά , το ρύζι ,τις πατάτες , το ψωμί και τα αρτοσκευάσματα βρίσκονται στη βάση της διατροφικής πυραμίδας , πράγμα το οποίο σημαίνει ότι πρέπει σε καθημερινή βάση να καταναλώνουμε τροφές από αυτή την ομάδα .
 Τα φρούτα  και τα λαχανικά περιέχουν βιταμίνες και χαρίζουν υγεία και ζωντάνια στον ανθρώπινο οργανισμό .
Τα κρεατικά , τα ψάρια , τα θαλασσινά , τα όσπρια , οι ξηροί καρποί και τα αυγά , τροφές πλούσιες σε βιταμίνες , σίδηρο και μέταλλα . 
 Τα γαλακτοκομικά προϊόντα : το γάλα , το γιαούρτι και τα τυροκομικά πλούσια σε ασβέστιο και βιταμίνη Α.
Τα γλυκά , η  ζάχαρη , τα λίπη και τα έλαια βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας . Είναι απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό , αλλά σε μικρότερες ποσότητες .





Στην συνέχεια μοίρασε εικόνες διαφόρων τροφίμων και γλυκών και τα παιδιά τις τοποθέτησαν στην σωστή θέση της διατροφικής πυραμίδας.









Δεν υπάρχουν σχόλια: