Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

"H Δόνα Τερηδόνα και το μυστικό της γαμήλιας τούρτας"



Σήμερα στα πλαίσια του σχεδίου εργασίας "Γερά δόντια χαρούμενα παιδιά" πραγματοποήσαμε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Παραμυθοχώρα για να παρακολουθήσουμε την παράσταση "H Δόνα Τερηδόνα και το μυστικό της γαμήλιας τούρτας"του Ευγένιου Τριβιζά.

Η αδίσταχτη Δόνα Τερηδόνα, η τετραπέρατη Λουκία, ο ατρόμητος οδοντογιατρός Θανάσης Πολφός και οι σπαρταριστοί γορίλλες με τα σομπρέρο ζωντανεύουν στη σκηνή για να ταξιδέψουν μικρούς και μεγάλους στην Ισπεπονία, έναν από τους πιο μαγευτικούς κόσμους... Στην Ισπεπονία, η πεντάμορφη Σπανιόλα αρχόντισσα Δόνα Τερηδόνα καθημερινά συμβουλεύεται τον καθρέφτη της ο οποίος τη διαβεβαιώνει ότι έχει το πιο λαμπερό, το πιο αστραφτερό και το ποιο φωτεινό χαμόγελο του κόσμου. Ώσπου μία μέρα ο καθρέφτης πληροφορεί την Δόνα Τερηδόνα ότι η μικρή Λουκία έχει το πιο όμορφο χαμόγελο. Έτσι η Δόνα Τερηδόνα, μην μπορώντας να το δεχτεί αυτό, αποφασίζει να δελεάσει την Λουκία, προσφέροντάς της γλυκά και διάφορες λιχουδιές, έτσι ώστε να χαλάσουν τα δόντια της.








Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν από την παράσταση και τα εντυπωσιακά σκηνικά .Συμμετείχαν στην ιστορία όταν οι πρωταγωνιστές τους έκαναν ερωτήσεις καθώςείχαμε διαβάσει στο σχολείο το ομώνυμο βιβλίο.Διασκέδασαν ενώ παράλληλα άκουσαν και έμαθαν όσα είχαμε πει στο σχολείο για τα γλυκά και το πως φροντίζουμε να μην καταστραφούν τα δόντια μας. Ενώ πήραν το μύνημα για την δύναμη της θέλησης.Δηλαδή , να αντιστέκονται στους πειρασμούς όσο δύσκολο και να είναι ,όταν πρόκειται για το καλό τους.

Στο τέλος της παράστασης οι ηθοποιοί γνωρίστηκαν με τα παιδιά κρατώντας τις κούκλες της ιστορίας,ενώ εξηγούσαν πως τις χρησιμοποιούμε.

Τέλος μας έδειξαν έναν τρόπο κατασκευής μιας κούκλας με πολύ απλά υλικά και με την βοήθεια των παιδιών φτιάξαμε από μια κούκλα για κάθε τμήμα.

Ένα μεγάλο μπράβο στους συντελεστές της παράστασης!!!

1 σχόλιο:

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΑΣ!